Mogelijkheden na crematie

Mogelijkheden na crematie zijn eindeloos, de meeste mensen vinden het fijn de as van hun dierbare thuis in een urn te bewaren. Je hebt dan het gevoel dat iemand toch nog een beetje in de buurt is.

Handgemaakte goedkope urn kopen
Als u een urn thuis wilt bewaren dan is een mooi design wel van belang. In onze webshop vindt u schitterende handgemaakte urnen. De urnen zijn stuk voor stuk met de hand bewerkt dit maakt iedere urn net als ieder mens uniek.

Urn begraven in uw tuin of een urnengraf.
Als u de urn niet binnen in huis wilt bewaren kunt u er ook voor kiezen om hem in de tuin te begraven. Tevens kunt u er voor kiezen om uw urn bij te zetten in een urnengraf of in een urnenkelder zodat u nog een plek heeft waar u terug kunt komen om uw dierbare te herdenken.

Urnenmuur
U kunt er ook voor kiezen de urn bij te zetten in een urnenmuur. Hier zitten wel jaarlijks kosten aan verbonden. Een ander woord voor urnenmuur is columbarium. Het is een soort honingraat patroon met open en gesloten nissen voor 1 of 2 urnen. Ze staan vaak in een schitterende tuin vol bloemen en bomen.

As na crematie sieraard

As na crematie sieraad is iets waar veel mensen naast een urn voor kiezen. Zo draag je altijd een deel van de overledenen heel dichtbij. Het heeft puur een symbolische betekenis, want de hoeveelheid as is miniem.

As uitstrooien

Een gedeelte van de as kunt u ook uitstrooien. De meeste mensen bewaren wel altijd een gedeelte van de as om er zeker van te zijn dat er geen spijt van zullen krijgen dat ze alles hebben uitgestrooid. Als het eenmaal is uitgestrooid is het natuurlijk wel voorgoed verdwenen en heeft u niets meer van uw dierbare.